INDEX
Deoumanism
Ghid tematic
Aditionale jurnalistice
Scurta prezentare
10 precursori
predestinati deoumanismului
contemporani afini
deoumanismului
cuvant inainte
doctrina
dodecalogul deoumanist
deoumanismul- religie politica?
P.D.U.E.R
 
contact
 
versiunea pdf
 
NOU! Video
 
SCURTA PREZENTARE PENTRU DEOUMANISM SI AUTOR
* DEOUMANISMUL este proiectul unui curent religios inedit, bazat pe o doctrina cultica noua si chiar daca nu este întrutotul originala ideatic, este imperios necesara si oportuna în expresia de azi! Este prima structura confesionala a democratiei românesti si va deveni cea dintâi religie a prezentului continuu, pentru atât cât va dori DUMNEZEU! Iar fiindca nu se manifesta în temple si altare si deci e coborâta în spatiul civic, ca si credinta la purtator, în felul acesta se desacralizeaza si devine populara. Ea porneste la drum sub stindardul Dumnezeului Unic Curcubeu si este închegata inclusiv pe ecourile unei spiritualitati precrestine ale unui monoteism actualizat si este, poate, chiar un neo-hasidism românesc si ceva mai mult decât atât. Nuantând, trebuie sa precizam ca, deoumanismul este simultan si mai întâi articularea unei doctrine, iar nu a unei dogme, pentru ca teoretizeaza un sistem deschis, nu unul imuabil si este primul cult democratic pentru ca-si va exercita puterea partinica printr-o meritocratie civica electiva a valorilor reale, anteconfirmate în practica sociala. DEOUMANISMUL nu poate fi aplicat si înfaptuit decât într-o democratie permisiva afirmarii meritocratiei autentice!
*Ca sa pot ajunge aici la urma a va spune cine sunt, considerca, mai înainte de toate trebuie sa va spun cine nu sunt. Respectând proportiile si pornind de la unele similitudini paralele în derularea timpilor de viata istorica ce au apartinut persoanelor tusate în context, as putea sa va fac unele precizari: - nu am nici macar o sansa sa fiu vreuna dintre reîncarnarile posibile ale gloriosului si teribilului împarat macedonean, chiar daca si pe mine ma cheama tot Alexandru, ca pe el, si chiar daca tatal meu ca si al lui, s-a numit odinioara, de asemenea Filip; - nu sunt nici prooroc si nici întemeietor de religii, în sensul consacrat, si nu m-am manifestat nici ca politolog, teolog, filozof, ori teoretician savant. Termenii acestia ma sperie si ma tulbura, mai ales. Încerc numai, folosind înzestrarea din dotare, sa prefigurez un debut spiritual propriu, ca si ordonator al unui anume tip de comunicare; - Deoumanismul meu, despre care v-am facut un început de vorbire aici, doreste sa devina desenul luminos al primei doctrine cultice civic-democrate a celui de al doilea mileniu, chiar daca, prin unele dintre radacini se nutreste din protovechimea credintelor solare. El este acum adus la zi si adaptat staturii civilizatiei evoluate a contemporaneitatii în derulare. Aceasta pentru ca sunt convins ca nimic nu este încremenit în Univers, iar Dumnezeu însusi are chipurile transformarii. - Si, daca despre Iisus Hristos s-a spus, la vremea aceea, ca e "un evreu obscur din
Nazaret" cu atât mai abitir se poate zice despre subsemnatul ca sunt un român obscur din Calarasi. Pe a carei mama a chemat-o, întâmplator, tot Maria si s-a îndurat sa ma nasca de o vârsta cu Republica Româneasca, într-un acelasi an al disperarii cetatenilor ei prin foamete; - Sunt numai un iscoditor tumultuos si un suflet nelinistit care, cu totul aleator si numai într-o oarecare masura, este si un ins vizionar. Nimic mai mult. Traiesc modest cu familia mea în Patria Fluida a Limbii Române Natale, atât cât se poate trai de demn, de onest si de vertical într-un social tranzitiv original; - Si sunt, finalmente, doar un publicist român de la burtile Dunarii, care a observat destul de târziu ca s-a copt, abia catre batrânete, iar acum vrea sa se bucure si el de nesperatul supliment de privilegiu daruit de Creator; un doritor de bine al umanitatii, pe care viseaza sa o vada optima si care îsi exerseaza tardiv poate singurul dar real pe care i l-a dat Dumnezeu, acela de comunicator. - Iar noi, Deoumanistii, suntem imperativul românesc în duh responsabil si fraternitate, cu toti aceia care doresc sa realizeze, în perspectiva, Societatea Optima a Oamenilor lui Dumnezeu!
CREDETI SI CREDINTA NE VA CONDUCE ACOLO!