INDEX
Deoumanism
Ghid tematic
Aditionale jurnalistice
Scurta prezentare
10 precursori
predestinati deoumanismului
contemporani afini
deoumanismului
cuvant inainte
doctrina
dodecalogul deoumanist
deoumanismul- religie politica?
P.D.U.E.R
 
contact
 
versiunea pdf
 
NOU! Video
 
GHID TEMATIC
A 3-a CALE - DEOUMANISMUL!
In contextul activitatilor politice traditional emulativ, care se continua firesc si la începutul acestui an 2008, se observa, atât în plan intern cât si international, ca, exista aici o anumita baltire, într-un manierism care numai doctrinar nu e si o anumita îmbatrânire în rele anchilozate, ale unor formatiuni care nu se mai pot salva de la cadere ori micsorare si care, pentru reînsufletire, fie si vremelnica, cer imperios acceptarea unui suflu structural nou si revitalizant. Lumea deci, de pretutindeni, vrea o înnoire, care sa-i anime din nou sperantele, vrea o alta forta motivanta si catalizatoare de energii, vrea alte idei care sa îi înnobileze existenta! Pâna si marele ferment national numit Traian Basescu a observat, într-o strafulgerare de luciditate fara echivoc (pentru ca s-a inclus si pe el în structura gaunoasa) ca, în tara noastra, clasa politica este în întregime expirata iar pentru asta e nevoie de schimbare, cu actori noi si dedicati. Si, noi simtim ca pentru a împlini aceasta schimbare nu mai este necesar sa cântam, ca-n altadata, prohodul, flasnetareste, ci e nevoie sa fredonam doar schitat, pentru atentionare si remember, numai mobilizatorul mars proletcultist "Din fier vechi, unelte noi", ca un zgomot de fond foarte adecvat, la însotirea inevitabilei surpari a tuturor celor care-s farisei si simulanti în politica, a oportunistilor profitori... Si, pentru aceia care dintr-un motiv sau altul nu au ajuns la informatia necesara, se impune a le povesti ca noi toti, care formam populatia lucida de astazi a mapamondului, am fost si suntem, în majoritate, contemporani si "cobai" directi, în exercitiul activ al celor doua sisteme politice care s-au dovedit si continua sa dovedeasca a fi imperfecte, depasite, de vremuri si de standarde (e vorba de comunism si de liberalismul democratic). Iar ca si "cobai" directi avem obligatia de a semnala pericolele multiple generate de modul vinovat si inconstient în care politicienii lumii au condus umanitatea la o perceptie si însusire periculoasa a bunurilor si resurselor pamântului, care, iata, au adus lumea terrana aproape de colaps! Aceasta alarma reala ne creaza obligativitatea, nu numai de a privi cu ochi critici politicile celelalte ale lumii ci si de a gasi solutii operative care sa configureze o alta cale, o a treia cale, pentru a salva ce se mai poate salva. Inclusiv si mai ales crearea de politici noi, de doctrine evoluate. O astfel de oportunitate si de proaspata alternativa la tocitele structuri istorice este DEOUMANISMUL, adica SOCIALISMUL OMULUI ÎMBUNATATIT (constient de îndumnezeirea nediferentiata a speciei sale) al secolului XXI! Si, hai sa aratam, comparativ, care ar fi virtutiile acestei religii-politice, care sa o faca pe ea demna de urmat si de ales, în competitie cu cele deja aflate pe dric:
- mai întâi, COMUNISMUL , n-a rezistat si n-a ajuns la mult dorita mondializare pentru ca nu l-a avut, în "aluatul" sau pe Dumnezeu si, apoi pentru ca i-a prisosit uniformizarea la polul minus a tovarasilor din sistem! De unde se vede si se poate rosti raspicat, înca o data, ca, cine n-are Dumnezeu, are Neant! Apoi, comunistii au creat un partid stat, care era tatucul tuturora, condus de catre câte un lider care l-au dat afara pe Dumnezeu din altare si s-a pus pe el în icoane! În felul acesta, ei statuau ca "cine nu e cu noi e împotriva noastra", ca trebuie facuta promovarea dosarelor si nu a indivizilor, hotarând ca "cadrele hotaraste totul!". Ca sa nu mai vorbim ca întregul lor parcurs e presarat cu crime de tot soiul si cu siluiri ale omului si omenescului, duse pâna la ultimele consecinte. Iar acestea toate le-a facut cu sprijinul unui "aparat politic" tortionar, pe care astfel l-a dezumanizat integral si l-a trecut la bestii! Si acestea nu sunt totul.
Se dovedeste de altfel, inclusiv prin Democratia Liberala ce e înca pe rol, ca, alaturi de fapte ale evolutiei incontestabil pozitive, prin optica si actiunile specifice liberalismului s-a condus omenirea si la mari derapaje, la mari greseli si mari injustitii - postând-o acum în apropierea colapsului- datorita exploatarii irationale a resurselor planetei, datorita hipertofierii productiilor de dragul consumismului, datorita drepturilor si libertatilor exagerate acordate individului comparativ cu societatea! În acest context general alarmant, DEOUMANISMUL este solutia salvatoare, este o doctrina româneasca inedita care poseda toate virtutile de a face functional un sistem civic-statal nou, capabil sa împace atât nevoia de egalitate sociala (în fond, egalitatea tuturor în fata legilor care nu excepteza pe nimeni) cât si aceea de libertate politica, manifestata prin multipartitism în expresie democratica! Noi deoumanistii suntem deci aceasta a treia cale, care preia ce e bun de la vechi si îl înnobileaza în forme noi, adaptate. DEOUMANISMUL va "pune la picioare si la pachet" ideologia trebuitoare si pe faptuitorii ei, care va vor conduce prin modelele de voi pretuite si acceptate, pe care le veti alege la urnele de vot. Asadar, La Multi Ani si Dumnezeu sa va dea ce va lipseste!

Despre Deoumanism (I)

Din vârful Muntelui Sperantei s-a urnit catre lume si aduna trup si extindere, doctrina Deoumanismului! O diagrama statistica extrasa prin internet, arata ca site-ul acestei ideologii:"www.deoumanism.ro", semnata Alexandru Oblu, a fost accesat, în perioada ianuarie-iulie 2007, de 3168 ori, de vizitatori interesati din 19 state de pe mapamond, din America în Luxemburg si Lituania, din România pâna în Hong-Kong! Aceasta înseamna ca printre oameni si în sufletul meu (care, astfel, se vede ca nu a ars de pomana) se misca straturile lui Doamne-ajuta!
CE ESTE DEOUMANISMUL?
-Deoumanismul este, în primul rând un brand, o marca româneasca Autentica, Originala;
-Este o parte importanta a viitorului general, fara de care nu se poate si, de aceea, este începutul postdemocratiei;
-Este o ortodoxie sociala, civica si esentialmente democratica, ce va construi o lume îmbunatatita, conform principiului care-i este si slogan: "Viata cum va place, cu Dumnezeu înainte!"
-Este o credinta deritualizata, pentru ca el, Deoumanismul concepe actul intim al credintei în Dumnezeul Unic Curcubeu, (D.U.C.) ca pe o traire permanenta la purtator si resimtita strict personal. De aceea, deoumanistii sun credinciosii care au o nestramutata convingere ca, pentru a crede în Dumnezeu nu-ti trebuie temple si biserici, nu-ti trebuie cler, ori ritual sacerdotal; ca între Dumnezeu si fiintele create de El, dupa chipul si asemanarea Sa (adica rationali si sensibili!) nu trebuie sa existe interpusi, factiuni intermediare, pentru ca DIVINUL ne-a înscânteiat pe toti în aceeasi masura si se afla la distanta egala de fiecare dintre noi!
-Deoumanismul este singura religie a democratiei care creste simultan si o forta politica, din acelasi izvor doctrinar: PARTIDUL DEOUMANIST AL MERITOCRATILOR (români, chinezi, baskiri, etc) forta capabila sa-i transpuna în practica sociala preceptele CREDINTEI DEOUMANISTE. Iar acest lucru va fi posibil prin exercitiul creator al politicienilor sai credinciosi, oameni îmbunatatiti moral si etic, ai unei noi institutii manageriale unicefale în crez, dar bivalente în expresie, integral curatate de tarele vechilor practici si structuri traditionale ale puterii.
Astfel, politicienii-credinciosi sau credinciosii-politicieni, adica MERITOCRATII DEOUMANISTI vor readuce OMENIA între primele valori operationale cu care vor coordona colectivitatile cetatenesti si, vor face aceasta, bazându-se pe legile dumnezeiesti care au fost adoptate sa conduca viata omului din veac, la nivelul si dealungul fiecarei civilizatii care s-a succedat. Ele au strabatut timpurile si, adaptate concretului istoric, au ramas valabile si azi, în toate societatile, la nivelul legilor naturale si al formularilor cutumiare. În felul acesta, prin Deoumanism, vom face o politica atât cât o credinta de mare!
-DEOUMANISMUL, ca societate a secolului al XXI-lea, va fi o alta RENASTERE în MODERNITATE, va fi SOCIALISMUL DEMOCRATIC ÎNDUMNEZEIT!

Despre Deoumanism (II)
Spuneam data trecuta, în acelasi hebdomadar, ca, DEOUMANISMUL ESTE PRIMA ORTODOXIE-SOCIALA A LUMII!
Este ideologia unitara a unei credinte care face politica D.U.C. printre oameni, adica a DUMNEZEULUI UNIC CURCUBEU, dupa legile naturii sale interferente, lasate mostenire omului înscânteiat, prin politicianul credincios meritocrat(creatie a acestui concept), care-si dovedeste capabilitatea prin exercitii anterioare în social si este o persoana aleasa liber de comunitatile care o crediteaza sa le si conduca.
Acesta este ins responsabil si raspunzator(atât în echipa cât si singur) de tot ceeace face pe mandatul sau de încredere, la sfârsitul caruia "da seama", fara exceptie, fara echivoc si fara amânare! Evidentiind aceste amaunte, putem baga de seama ca:
-DEOUMANISMUL nu este o teozofie care sa sustina si sa motiveze o teocratie sacerdotala, pentru ca doctrina deoumanista e curatata de cler, iar DEOUMANISMUL însusi este credinta la purtator si, deci neintermediata. Deoumanistii nu vor conduce societatea prin arhiereii unei biserici sau ai unei religii dominante, majoritare(structura fatalmente marginita, abuziva si retrograd dictatoriala: vezi în acest sens ce se întâmpla în Iranul ayatolahilor ori în alte parti, unde expandeaza tot soiul de talibani, în cohorte extremiste religioase, intolerante si irational de crude, de criminale, de antiumane).
-DEOUMANISMUL nu este o credinta sectarista, tribala, bazata pe dumnezeirea inventata interesat a unui om, cum ar fi: Iisus, Buda, Mahomed, Zoroastru, etc. Pentru simplul motiv de bun simt, ca, nici un individ din nici o rasa nu are cum sa se ridice deasupra speciei sale si pentru ca, toate aceste credinte(de la crestinism, la islam, ori New Age) dar absolut toate, fractureaza lumea si o stârneste în adversitati adesea ireconciliabile. Pacea despre care vorbesc acestea, este doar o declaratie propagandistica, o forma fara fond! Pentru ele slujesc numai interesele deosebite ale oamenilor cu trup si, dupa cum spunea parintele Staniloae:"trupul e o buna sluga dar un rau stapân"...
- Singurul Dumnezeu adevarat si inalterabil, tradus a fi IDEEA CARE S-A CREAT PE SINE, de la care toate cele se coboara si se trag, este DUMNEZEUL UNIC CURCUBEU AL UMANITATII, pe care a creat-o si a înscânteiat-o integral si nediferentiat. Si pentru ca Dumnezeu e axa lumii si e miezul ei, deoumanismul propune aceleiasi lumi o politica de centru-sus, originala, cu gândul la acceptarile ortodoxiei sale(ortodoxie=dreapta credinta) si la esenta creatoare si pozitiva a acestei entitati, prin PARTIDUL DEOUMANIST AL MERITOCRATILOR;
-Si mai trebui spus ca:DEOUMANISMUL nu e diversionism, nu e comunism,(resuscitat cu farduri "sfinte" -cum aud ca vor sa nasca unii complet ridicoli) si este opus radical ateismului; nu e New Age, nu e derivat sionist, nu e anticrestin(ci numai împotriva dumnezeirii integrale a oricarui om), nu e francmasonerie, nu e escrocherie ori sarlatanie, nu e fronda demitizanta!
-Este o credinta care propovaduieste salvareea omului prin cultivarea meritelor sale ca daruri dumnezeiesti si este expresia necesitatii urgente de a reconstrui si curata lumea si, chiar solutia acestui demers.
Asa cum mai aminteam în anterioritate, Societatea veacului al XXI-lea va fi Socialismul Deoumanist! Sau, daca nu va exista suficienta întelepciune care sa impuna aceasta constructie magnifica, vom cadea într-o lume orwelliana, bipolarizata, care va avea la comanda calaii iar la executie martirii! Va fi o lume indobitocita, a instinctelor primare, în care fiecare va fi un Tarzan degenerat în jungla, care îsi va transa partea asa cum îl va ajuta s-o faca muschii sai proprii din ... cutia craniana! Iar Restul va fi înghesuit sa încapa în doar trei cuvinte: SUPRAVIETUIRE ORI CENUSA...

Despre DEOUMANISM (III)
DEOUMANISTII au credinta ferma ca o IDEOLOGIE FARA UN ACELASI SINGUR DUMNEZEU ADEVARAT AL UMANITATII ÎNTREGI, NU POATE STRABATE LUMEA UNIND-O SI NU POATE DEVENI A TUTUROR! DE ACEEA S-A NASCUT DEOUMANISMUL, CA SA POATA FI BAZA A CREARII CONSTIINTEI UNITARE A OMULUI ÎNDUMNEZEIT, CONSTRUCTOR ÎMBUNATATIT, RATIONAL SI SENSIBIL AL CIVILIZATIEI PACII DINTRE OAMENI.
Ilustrul papa Ioan Paul al II-lea, vorbea, printr-o carte adresata crestinatatii, despre o viitoare, imaginata,"civilizatie a fericirii". Dar, mareata umbra n-a sesizat prioritatile: o lume maruntita, fracturata, nu poate sa fie fericita decât în acelasi mod, insular. Întregul arhipelag al omenirii va cunoaste acest tip de civilizatie abia dupa ce va fi instaurat si trait civilizatia pacii, adica a DEOUMANISMULUI, adusa de deoumanistii meritocrati! Pentru ca, închinându-se la mai multi dumnezei, sectaristi, fantose în fond, omul de oriunde nu face altceva decât sa se prosterneze înaintea altor oameni! Ori, aceasta înseamna fragmentare si nu unitate, înseamna înmocirlire în fals si neadevar! Va fi pace, atât sub maslini cât si la poli, numai atunci când vom constientiza, pe toate meridianele lumii, ca, indiferent de culoare, obiceiuri si evolutie în timp, omul tuturor latitudinilor si longitudinilor are acelasi Creator si acelasi inspitaror spiritual: DUMNEZEUL UNIC CURCUBEU AL UMANITATII! Vom trai pacea si armonia, fericirea deplina, doar atunci când ne vom uni constiintele în Nodul de Lumina al Aceluiasi Sceptru si al aceleiasi Flamuri!
Iata acum, care sunt valorile primordiale ale DEOUMANISMULUI, în ordinea prioritatilor statuate:
1- DUMNEZEUL UNIC CURCUBEU, ca idee care s-a nascut pe Sine si de aici încolo, Ou si Izvor al Totului- singura Entitate capabila sa unifice umanitatea; VIATA, NATURA si OMUL îmbunatatit, ca fiinta înscânteiata cu Divin si, de aceea, rational, critic, constructiv, înomenit prin harul afectivitatii, permanent perfectibil dar niciodata perfect, niciodata sfânt, niciodata proscris!
2- Patria si Geniul national, românii si românitatea, ca teritoriu fluid al limbii materne, natale;
3- Statul democratic, integrat Casei comune europene si natiunii mondiale a umanitatii civilizate; DEMOCRATIA si PLURIPARTIDISMUL;
4- Legea, Omenia, Adevarul si Onoarea, adica DREPTATEA PENTRU TOTI, indiferent de palierul social al împricinatilor, conform "Dura Lex, Sed Lex"! Justitie operativa si impartiala;
5- Conducerea vietii si societatii prin oamneni de expertiza, selectionati dupa singurul criteriu onest de promovare în munca: VALOAREA UMANA CÂSTIGATOARE ÎN COMPETITIILE PROMOVARII, dupa principiul "CEL MAI BUN CÂSTIGA" SI MERITOCRATII ACESTIA MANAGERIAZA SOCIETATEA;
6- FAMILIA NATURALA SI BIPOLARA (BARBAT-FEMEIE, pentru ca familia a creat umanitatea) a persoanei, ca rânduiala dumnezeiasca pentru continuitatea omului, si perenitatea speciei sale, pentru dreapta lui educatie si pregatirea în rosturile si functionarea societatii omenesti;
7- Libertatile si drepturile fundamentale, individuale si colective ale tuturor oamenilor (dar nu, neaparat cele impuse de filozofia diversionista la moda a lui Politycally Correct), pâna la pragul în care aceste libertati si drepturi devin atingatoare si stânjenitoare în manifestarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale celorlalti(adica, daca libertatea pumnului tau atinge si deranjeaza libertatea nasului meu, atunci nu mai putem vorbi de LIBERTATE ci de Delict condamnabil!) etc, etc...

DESPRE DEOUMANISM (IV)
CINE ESTE DUMNEZEUL UNIC CURCUBEU?

- Omenirea întreaga trebuie sa stie si sa înteleaga, ca DUMNEZEU ESTE GÂNDUL CARE S-A CREAT PE SINE SI ESTE ÎNSASI CREDINTA NESTRAMUTATA, DEFINITIVA, ÎN PROPRIA-I IDEE! EL E TAINA ETERNA SI NU POATE FI DEFINIT ORI PRINS ÎN CUVINTE DE CATRE SUBREDA CADUCITATE UMANA!
Numai asa s-ar putea explica mai adevarat, deci mai credibil, chiar invocatia disperata a lui Iisus Hristos, în momentele culminante ale supliciului sau, ca om din specie, atunci când se tânguia din îndoiala:"Doamne, Dumnezeul meu, de ce m-ai parasit?" ! Deci, Dumnezeul Deoumanistilor, a ramas si azi aceeasi divinitate pe care o invoca Hristos atunci, pentru ca tot oameni sunt si ei, carora nimic din ce e omenesc nu le este strain, inclusiv chinurile existentei si, este acelasi unic, real, Dumnezeu al întregii umanitati, adica D.U.C! Iar pentru ca omenirea e formata din popoare de oameni si nu se dumnezei, n-avem cum si din ce pretinde, ca macar unul dintre noi sa ajunga ALTCEVA. Pentru ca nu trebuie sa fii doctor ca sa observi ca ce se naste din pisica tot soareci manânca si nu trebuie sa fii absolvent de Oxford pentru a vedea ca, din sopârla verde de Baragan n-o sa scoti niciodata un varan de Komodore! Cum nici din omul Hristos n-o sa poata nimeni zugravi, în veci, un Dumnezeu adevarat, cu oricât de abile vopseli vor lucra "pictorii" nascocirii sale!
DUMNEZEUL UNIC CURCUBEU, cum spuneam, este al tuturor oamenilor, creator al Sinelui Propriu si al Totului, vazut si nevazut, pe care l-au redescoperit în sufletele lor deoumanistii si se bucura sa v-il arate si voua! El va asteapta în profunzimea fiecaruia, tacut si îngaduitor, pentru efortul de a va da zgura de pe inimi la o parte si de a regasi, de a revedea acolo, blânda lui lumina. De aceea, va asteaptam trezirea în Deoumanism! Si, pentru ca D.U.C nu va va recomanda niciodata habotnicia de a "crede si nu cerceta", Deoumanismul va sfatuieste sa nu credeti niciodata în nimic pâna ce nu veti fi convinsi de veridicitatea celor de care trebuie sa fiti convinsi. Iar dupa momentele acelea, îndreptati-va spre noi, pentru a va arata cum ne-am limpezit în credinta noastra noi însine, dupa cele aratate de un român genial, Stefan Lupascu, unul dintre cei patru stabilopozi de maxima stralucire ai spiritualitatii nationale, afirmat în Occident, alaturi de Mircea Eliade, Emil Cioran, Eugen Ionescu. Si spunea acest domn:"Dumnezeu e psihic! Poate e sufletul lumii dar nu l-am înteles,(poate) El este sistemul nervos central al celor doua universuri: eterogenizant(biotic) si cel omogenizant (neânsufletit, macrofizic)... Si pas de-l contrazice pe acest geniu, care, iata cu ce ne mai minuneaza, în continuare:"În tot ce exista(...) un pic de suflet se afla în chiar sânul nucleului atomic, în inima energiei; poate ca(...) Divinitatea aduna cele doua lumi si le domina, în tripla lor devenire (fizica, biotica, psihica) arborescenta si transfinita, neoprindu-se niciodata". Pentru ca Dumnezeu este "singura entitate care poate atinge atât absolutul sau infinitul necontradictiei, cât si relativul ubicuitatii contradictorii". Altfel spus, "DIVINTATEA este Creatia însasi, arborescenta, transfinita, si vesnica!"
Iar daca Dumnezeu e psihic, cum ne lumineaza sa credem acest român superbissim,atunci, Dumnezeu e Ideea care s-a creat pe Sine, e Oul Prim si, de acolo-s Toate! Iar din moment ce domnul Stefan Lupascu l-a tradus" pe Dumnezeu într-un limbaj psihic, inteligibil pentru lume, înseamna ca DIVINUL i-a surâs, lui, pe româneste...

DESPRE DEOUMANISM (V)
Cum adica un partid de centru-sus, domnule, cu o doctrina ajunsa la om prin stânga inimii? m-a întrebat un interesat.
- De fapt, ca sa fim cât mai exacti si cât mai corecti, ar trebui sa situam DEOUMANISMUL în formula unui partid de centru-stânga-sus pentru ca tot este definita Politica, în general, ca o arta a tuturor posibilitatilor! Aceasta înseamna actiuni sensibile la social, care sa se exercite prin dreapta judecata a "emisferelor" cu sanse egale în întreg, femei si barbati, implicati fara nici o alta diferentiere decât a etajarii valorice. Este drumul marcat de încredere, pe axa vietii, cu gândul la împlinirile semenilor, cu voia lui Dumnezeu! Pentru ca, fiind o ortodoxie-civica, DEOUMANISMUL socialist cultiva o societate deschisa, bazata exclusiv pe meritele personale si competente!
DE CE DEOUMANISM ? CE VREA DEOUMANISMUL, PÂNA LA URMA?
-Noi ne afirmam în prezentul continu si vom fi în permanenta aici:
-pentru a putea contrabalansa prabusirea lumii prin instincte! Ne încorporam si ne organizam pentru a salva prin spirit, spiritualitatea însasi si vom impune la cârma vietii pe capabilii care merita, fiindca acum, în zilele noastre, "Împaratia lui Dumnezeu sufera silnicie si oamenii silei pun mâna pe ea";
-pentru ca vrem sa fim contrapondere iubitoare de oameni, generoasa si constructiva, în fata asaltului concertat al asa-ziselor "culturi underground, culturi satanice", care accelereaza pe distrugerea valorilor traditionale omenesti, care revendica totul si nu dau nimic viabil în schimb societatilor, pe care le timoreaza, le supun violentei lor anarhice, le murdaresc si le desconsidera civilizatia, le falsifica viata si le distrug reperele, le demoralizeaza;
-pentru ca noi credem în om, pâna la capatul îndumnezeirii sale general constientizate si îl propunem comunitatilor, pe acest om îmbunatatit, sa primeneasca si sa-si curete structurile propriei existente;
-pentru ca dorim sa-i convingem pe naivi si pe vietuitorii în eroare ca supraoamenii nemuritori nu traiesc decât în mituri, în povesti si legende, chiar daca unii dintre ei au reusit sa întrupeze "biserici"! Si ca, în viata, totul se poate cumpara, truca, minti, negocia, ÎN AFARA DE VIATA ÎNSASI, pe care nici un muritor din specie, indiferent de nume si de epoca, nu si-o poate proiecta în eternitate! Din simplul motiv ca umanitatea e natura finita, încorporata ca proces, în DIVINUL ETERN! Este parte infinitezimala a lui Dumnezeu, dar niciodata Dumnezeu întreg!
-pentru ca avem convingerea ca unii dintre noi au ajuns handicapati fizic de ateism, fiindca n-a fost nimeni capabil, dintre convivi, sa li-l explice credibil pe Dumnezeul adevarat- pentru ca cel aratat dintre oamenii ca ei, nu i-a convins! O facem noi acum, nadajduind în deschiderea ochilor si sufletelor lor, într-o dorita apropiere de noi, deoumanistii, care i-am luminat în felul acesta;
-pentru ca stim si simtim (tot oameni fiind) ca omul nu poate trai si muri fara un punct de sprijin în ETER, fara un orizont al sperantei pentru prelungirea sinelui propriu, dincolo de carcasa lui nominala, traitoare vremelnic, orizont care se numeste DUMNEZEU!
-pentru ca Dumnezeu a facut omul si i-a dat viata pentru ca el sa si-o împlineasca prin trairea fericirii ca pâine, sare, unt si must al pamântului, savurat în trecatoarea sa existenta si ca o compensare a amarului din parcursul vietii! Daca omul nu a întâlnit fericirea, consideram ca a trait degeaba. Iar noi, deoumanistii, pentru a ne împlini menirea ne straduim sa cream convinsilor nostrii, toate motivele existentiale în care omul poate sa atinga si sa traiasca fericirea! Iata telul nostru suprem dupa care trebuie spus ca: DEOUMANISMUL este o religie pentru toti, dar este o politica pentru multi, numai, pentru cei capabili! Iar perspectiva luptei viitoare si efortul permanent al DEOMUANISMULUI este Crearea Natiunii Mondiale a Umanitatii Îmbunatatite, sub inspiratia tutelara a aceluiasi DUMNEZEU UNIC CURCUBEU!
Doamne ajuta-ne ficaruia si tuturor, în numele DUHULUI: Tata, Mama si Fiu, amin!

CELE 20 DE PORUNCI, sau, DODECALOGUL DEOUMANISTILOR (pe scurt)
1). Sa nu ai alti zei decât pe DUMNEZEUL UNIC CURCUBEU, creator si inspirator al tuturor formelor vietii si al întregii umanitati; pe "ceilalti", ignora-i!
2). Dumnezeu a creat omul, iar familia umanitatea; cinsteste-i pe tatal tau si pe mama ta, ca si pe propriii tai copii: fara trecutul unora n-ar putea exista prezentul si viitorul celorlalti!
3). Traieste cum îti place, cu Dumnezeu înainte!
4). Daca iubire nu e, nimic nu e; iubeste-ti aproapele ca pe tine însuti!
5). Ceea ce tie nu-ti place, altuia nu-i face iar raul, cu intentie nu-l risipi niciodata, catre nimeni!
6). Nu degenera prin incest, nu viola, nu comite adulter si nu râvni la bunurile altuia, de nici un fel!
7). Sa nu ucizi, sa nu te sinucizi!
8). Sa nu furi, pentru nici un motiv; fii generos si milostiv fiindca: "daruind vei dobândi"!
9). Nu fi trufas, nu-ti face chip cioplit, fii decent si smerit!
10). Sa nu tradezi, sa nu marturisesti strâmb; fii drept, fii corect, fii just!
11). Onoreaza Duminica=Sun Day=Ziua Soarelui, socializând în desfatare si activitati recreatoare, între prieteni, familie, concetateni!
12). Cultiva nediscriminat valoarea umana, prin virtutile ei si nu-ti umili semenii, nedreptatindu-i!
13). Nu faci pomana oferindu-i zilnic un banut cersetorului naravit sa ti-l ceara; asa îl înveti numai lenes si profitor; mai bine-i cumperi undita si-l înveti sa pescuiasca!
14). De la Dumnezeu în jos, totul e relativ! Nimeni nu e etalon, nu e sfânt, si nu e perfect; asa cum nimeni dintre oameni nu poate sa fie Dumnezeu, tot asa nimeni dintre oameni nu poate sa fie animal pâna la capat!
15).În întrega lor existenta, oamenii nu sunt egali decât în urmatoarele ipostaze: a) la intrarea în specie, când se nasc cu totii la fel de goi si cu acelasi numar de cromozomi si, b) la iesirea din specie, când moartea omogenizeaza si uniformizeaza totul! Pe cale de consecinta nici un om nu poate fi proprietarul altor oameni! De aceea, toata viata trebuie cultivata diversitatea, în unicitatea fiecaruia!
16). Nimeni nu trebuie sa plateasca pentru greselile ori "pacatele" altora; fiecare adult trebuie sa-si "deconteze" propriile fapte, asumându-si fara echivoc responsabilitatea comiterii lor;
17). Tot ceea ce nu te ucide trebuie sa te faca mai puternic; îndrazneste tu în viata pentru a nu-i invidia pe câstigatori si lupta întotdeauna, staruitor, pâna la final;
18). Cunoaste si fa ce vrei!
19). Fara Dumnezeu nu se poate sa fii om! Cine n-are Dumnezeu, are neant...
20). Spes ultima dea= speranta moare ultima! Pentru ca a fost ultima creatie a lui Dumnezeu, este si ultimul sprijin al omului!